Ontmoet de Buurtbewoner + Kunstenaar

Ontmoet de 12 Buurtbewoners + Kunstenaars


't Westveld - Oude Bareel - Bezoekers 't Westveld

Ontdek de 12 BuurtKunstenaars


't Westveld - Oude Bareel - Bezoekers 't Westveld


Bert Van Raemdonck met "Hier raken we me kwijt"
Poëzie


Iets over mezelf

In 2019 is mijn eerste bundel verschenen. Sindsdien publiceer ik geregeld in poëzietijdschriften (zoals 'Het Liegend Konijn') en werk ik aan mijn tweede bundel. Als dat maar goed afloopt.


Over mijn werk

De gedichten in 'Hier raken we mij kwijt' zijn geschreven toen ik... mijzelf een beetje kwijt was. Ondanks de roze cover hangen er dus veel donderwolken over die bundel, waarin een fictieve versie van het Westveld overigens een (akelige) rol speelt. De volgende bundel wordt anders, en (wie weet) misschien ook beter.

Welk boek ligt er op mijn nachtkastje?


Omdat ik ook recensent ben bij De Standaard lees ik vaak boeken die op één of andere manier verband houden met een tekst die ik binnenkort ga schrijven. Momenteel lees ik bijvoorbeeld alles van Roelof ten Napel, en dus ook zijn zonet verschenen roman 'Over het zwijgen', waarover ik iets voor de krant ga schrijven. Uit eigen interesse lees ik momenteel 'Martelaar!' van Kaveh Akbar. En onder mijn bed ligt al vele jaren 'Het boek der rusteloosheid'Meer info:

http://www.bertvanraemdonck.beBruno Haghebaert met "QR op een Grafsteen"
Literatuur

Dit verhaal vertelt hoe een QR-code en Artificiële Intelligentie ertoe bijdroegen om tot een vorm van verbinding met een overledene als gevolg van COVID-19 te komen. Op deze originele manier slaagden de nabestaanden er uiteindelijk in “rouwrust” te vinden


Inspiratiebronnen: 

 • Lieven Scheire met de theatervoorstelling over AI
 • Thomas Hertog: Het ontstaan van de tijd. Mijn reis met Stephen Hawking voorbij de oerknal
 • Herman Brusselmans
 • Tom Lanoye
 • Tik Tok: My Heritage 


Meer info:
Bestel het boek - klik hier
Geert Devos met "Handshake" en “Mouthwash”
Glas

Ik maak objecten, in glas, die snijden. Ze presenteren mijn blik op de moderne samenleving met heel veel humor, en evenveel tranen. Opgeleid tot glazenier in Brugge en momenteel actief in de afdeling glaskunst in de academie van Waregem.

Over mijn werk


Alles vertrekt vanuit een kritische kijk op onze omgeving. Steeds vertrekkend vanuit een positieve visie, met humor. Aanzettend tot nadenkend, met een zwart randje en scherpe kantjes.


Inspiratiebronnen


Het moeras van de sociale media en heel veel muziek, van Beethoven over Slayer naar Gladde Paling.


Inspirerende boeken:

 • Paul Baeten Gronda - Nemen we dan samen afscheid van de liefde
 • Christophe Vekeman - 49 manieren om de dag door te komen
 • Henk Van Straten - Berichten uit het tuinhuisje


Inspirerende films:

 • The Doom Generation - Gregg Araki
 • Robocop - Paul Verhoeven
 • The Meaning of Life - Monty Python


Meer info
Hadeel Saad
Schilderkunst

Ik ben Hadeel Hassan, afgestudeerd aan het Instituut voor Schone Kunsten. Uit Bagdad, Irak. Ik hou van tekenen, kunst, lezen... en boeren...


Over mijn werk


Welk boek ligt er op mijn nachtkastje?

Inspiratiebronnen


Meer info

 • 0486/049272Mieke Vanholder 
Keramiek


Keramiek in al zijn vrije vormenInspiratiebronnen


Kunst in de brede zin van het woord

Stefan Eeckman met "een authentieke 17de eeuws Zeilschip"

LEGO


Lego is mijn medium, wat ik me maar bedenken kan, tot leven te wekken.
Een vrachtwagen die echt rijdt, een gedetailleerd opgetuigd 18de eeuws zeilschip, een zelf uitgevonden voertuig,


Inspiratiebronnen 

Film, geschiedenis, technologie


Social Media

Tom Vogels 

Fotografie


Ik ben Tom en woon twintig jaar in Gent, waarvan tien jaar in het Westveld. Op kot gegaan en blijven plakken, zoals zovelen. Mijn vrouw en ik hebben vier kindjes en die gaan hier in de buurt naar school. De bib van het Westveld is een plek waar we soms langsgaan, al geven we toe dat de speeltuin aan de bib en die aan de vijver vaker worden bezocht dan de bib zelf.


Over mijn werk


Mijn passie voor fotografie is gaandeweg ontstaan, door te experimenteren en technische grenzen op te zoeken, en zo een oog te ontwikkelen voor wat een foto mooi of speciaal maakt.

Fotografie is voor mij het opmerken van details, patronen, lijnen, kleuren en momenten, en die vervolgens vastleggen om te kunnen delen met anderen.
Dit begon met foto's nemen op het trouwjubileum van mijn schoonouders bijna 14 jaar geleden en nadien ben ik foto's blijven nemen van de kinderen.
Nu is het uitgegroeid tot een manier om anderen te verwonderen met het normale en dagelijkse dat anders aan ons voorbij zou gaan.

Welk boek ligt er op mijn nachtkastje? 

Het boek is Dune van Frank Herbert, een fictieroman. Game of Thrones meets Star Wars, zegt men soms. Dit boek is onlangs verfilmd geweest en de enorm hoge afwerkingsgraad en cinematografie daarvan kunnen mij erg bekoren en zijn misschien ook wel een inspiratiebron voor mijn fotografie.


Inspiratiebronnen


Ik was altijd al bezig met het opmerken van details in mijn omgeving, dat oog voor detail komt mij goed van pas bij het nemen van foto's. Door over de jaren heen technisch te groeien kan ik mij vandaag toespitsen op compositie en nabewerking.


Social Media

Zeynep Göktepe met “Sluierzwemmen”

Literatuur


Ik ben Zeynep, een buurtbewoner van ‘t Westveld al meer dan 20 jaar. Met mijn vzw Compactuna probeer ik een inbreng te doen voor onze buurt om samen te leven in verschillende culturen. Om samen bruggen te bouwen.


Over mijn werk


In mijn boek bevinden er zich 50 verhalen. Mijn komst naar België, mijn kindertijden, de gebeurtenissen die ik heb meegemaakt, de inbreng die ik heb gegeven aan de maatschapij, mijn werkervaringen en nog veel meer. Het gaat over 50 jaar de brug maken tussen culturen, verhalen die niet verloren mogen gaan


Welk boek ligt er op mijn nachtkastje? 


Op mijn nachtkastje of een boek die ik altijd bij me bevind is de Koran, het voedt mijn ziel, mijn hart en heeft me vooral innerlijke rust.


Social Media

 • 0485/981205

 • Facebook: zeynepgoktep

Bob Geets met "Joy Jewel"
Mixed Media


Verbindingen tussen mensen, objecten – waar ze in eerste instantie niet voor de hand liggend zijn –
boeien mij enorm. Een andere, nieuwe aanpak kan verhelderend zijn, gewoon omdat het kan of omdat het mooi is.

Een plotseling idee kan (zeer) lang blijven hangen. Spanning binnen kalmte. Intensivering maakt de zaken intrigerender.

Een idee groeit, evolueert… het concept bepaalt het materiaal voor de uitvoering. Soms domineert het materiaal het concept; het is vanzelfsprekend.


Meer info
www.bopart.be

Karin Hanus 

Kalligrafie


Ik woon aan de andere kant van het Succabos, in de Succalaan. Wij hebben hier een buurtwerking, die het mooiste tot uiting komt op O.H. Hemelvaart, wanneer we de bedevaart naar het kapelletje van Bergenkruis omkaderen met een drankenbar, een ambachtelijke markt en een mini-kermis. Graag trekken we die buurtwerking open en zoeken verbinding met Westveld.

Bij deze zijn jullie alvast uigenodigd. Dit jaar is dat op 9 mei '24. Kom gerust een kijkje nemen. Ikzelf voel me verbonden met jullie buurt, door het geregeld inkopen doen bij diverse winkels (Sako, de bakker, Stadius, etc....).


Over Kalligrafie


Ik hou van letters, en zeker als ze mooi geschreven zijn.

Vijftien jaar geleden volgde ik vele cursussen van de klassieke kalligrafie (gotisch , humanistisch cursief, uncialen,...). Het is traag en nauwgezet.

Nu schrijf ik ook moderne kalligrafie, eigenlijk de onechte kalligrafie genoemd, omdat dit snelle kalligrafie is, die je niet zo nauwgezet doet en alles is mogelijk, er zijn geen echte regels.


Over mijn werk

Het werk met de pluim, is een uitreksel uit een gekalligrafeerd boekje waar de blanke man oog in oog met de Amerikaanse Indianen komen te staan, en waar wordt gezegd dat je de aarde niet kan bezitten.
Met de huidige klimaatveranderingen een zeer actueel thema.


Het tweede werk gaat over processen, die belangrijk zijn. Je ziet vaak enkel het resultaat van iets, terwijl het proces zo bepalend is en vaak het moeilijkste is... doch ook het meest onzichtbaar.


Welk boek ligt er op mijn nachtkastje? 


Er liggen 2 boeken op mijn nachtkastje:
"Al het blauw van de hemel" van Mélissa Da Costa en "Van ver gekomen" van Kristien Hemmerechts.

Sabine Janssens

Tekenkunst


Mijn favoriete buurtwinkel aller tijden is de SAKO. Nergens kennen ze meer van klantvriendelijkheid dan daar. Een vriendelijke begroeting, om het even hoe laat het is of wat je aanhebt. Bloemetjes of kruiden buiten om de sfeer te onderstrepen. Fantastisch, ik ben fan!


Over mijn werk


Ik volg Tekenkunst - Experiment aan de Academie voor Beeldende Kunst Gent. Ik werk heel hard op gevoel. Als ik er iets in zie en voel, dan hoop ik iemand anders ook te kunnen beroeren met mijn werk.


Welk boek ligt er op mijn nachtkastje? 


Heel veel momenteel. Ik heb een leesdip. Karl Ove Knausgard is mijn lievelingsauteur. Topschrijver. Fileert de situatie met precisie en kan ongelofelijk mooi beschrijven, gevoelens, situaties, landschappen.


Haruki Murakami, door hem ben ik beginnen lopen, na het lezen van zijn boek: “Waarover ik praat als ik over hardlopen praat.”


Ik kijk graag in kunstboeken en ontdek graag nieuwe kunstenaars. Het ontspant me énorm.


Inspiratiebron


De natuur. Mijn kinderen. De mensen rondom mij. Een tafereel thuis, een stilleven…

Social Media

 Instagram: @
_zabine____Anne Konings met "What lies underneath" en “Seme

Generative Scribing & Tekenkunst


Ik woon hier in ‘t Westveld sinds 2008 samen met mijn man en zoontje.
Het is de eerste keer in mijn leven dat ik al zolang ergens woon. Het voelt aan als een soort “wortelen” en toch blijft de twijfel, het zoeken naar een plek waar ik ten volle kan zijn.


Over mijn werk


Dit “zoeken” naar mijn plek op deze wereld vindt zich ook een weg in mijn werken. Een manier van verwerking van mijn innerlijke wereld in verhouding tot de wereld om me heen. Het stilstaan in de deze, soms turbulente en woelige, beweging en het bewegen in een ogenschijnlijke stilstand. 


Kendo, “de weg van het zwaard naar persoonlijke wijsheid en ontwikkeling” is al een paar jaar het onderwerp van dit onderzoek. Eerst als Kendo-mama en nu zelf als Kendoka.

“What lies underneath” is een combinatie van het trainen van mijn “Ki-Ken-Tai” en wat het allemaal in me teweegbrengt. En anderzijds hoe ik me graag zou willen voelen. De verbinding kunnen leggen tussen mijn innerlijke zoektocht naar een evenwicht met de buitenwereld.

Na mijn 3e jaar Schilderkunst aan De Academie voor Beeldende Kunst Gent ben ik overgestapt naar Tekenkunst. Ondertussen zit ik het 3de jaar “Onderzoek & Experiment”.Welk boek ligt er op mijn nachtkastje? 


 • Ester Bergsma: Het hoogsensitieve brein
 • Harry Potter: De gevangene van Azkaban
 • Lucinda Riley: Storm
 • Demetra George: Het mysterie van de Donkere Maan - je schaduwkant belichten


Inspiratiebronnen

 • Hayden Herrera : Een biografie van Frida Kahlo.
 • Kelvy Bird: Generative Scribing, the Social Art of the 21th Century
 • Film: Frida met Selma Hayek
 • Kendo: www.kojika.be
 • Van Gogh - "De roze perzikboom" in het Kröller-Müller MuseumSocial Media

PRAKTISCHE INFORMATIE EXPO


van 17.04.24 tot 15.06.24

Adres

woensdag: 14-18u.

donderdag: 15.30-18u.

zaterdag:  10-12.30u.


Openingsuren